Годишна програма 2020

ЈАНУАРИ
– 12 јануари: ЗИМСКА ШКОЛА Г.Н.
– 11/12 јануари: ЗИМСКИ КАМП – ЦЕРИПАШИНА Х.С.
– 18/19 јануари: МУСАЛА Х.С.
– 24-26 јануари: КОПАОНИК Н.Д.
————————————————————————————————-
ФЕВРУАРИ
– 9 февруари: ЗИМСКА ШКОЛА Г.Н./И.Д./Ј.А.
– 8 февруари: ЉУБОТЕН Х.С.
– 14-17 февруари: ПИРИН Н.Д.
– 22/23 февруари: АНТЕНИ Х.С.
————————————————————————————————
МАРТ
– 28/29 март: ЗИМСКА ШКОЛА Г.Н.
– 13/14 март: ПИРИБЕГ Х.С.
– 14 март: ЗДРАВЕЦ (СЦГ) Д.Т.
– 15 март: БИСТРИЧКИ ВРВ Г.Н.
– 20-22 март: СТАРА ПЛАНИНА Н.Д.
– 28/29 март: КАЛЕ В.Г.
– ЗА ДЕЦА: СОЊЕ – КРСТОВАР И.Д./Ј.А.
———————————————————————————————–
АПРИЛ
– 3-5 април: СОЛУНСКА ГЛАВА Н.Д.
– 4/5 април: ЦАРЕВ ВРВ (ОСОГОВСКИ ПЛАНИНИ) Ј.С.
– 11 април: ПРЖАР (СЦГ) Д.Т.
– 11/12 април: РИЛА Г.Н.
– 17-20 април: ДОБРОШКИ и ЕЗЕРСКИ ВРВ Х.С.
– 25/26 април: КАРБУЛА В.Г.
– ЗА ДЕЦА: МАВРОВО И.Д./Ј.А.
————————————————————————————————
М А Ј
– 1-3 мај: ГАЛИЧИЦА и ЈАБЛАНИЦА Н.Д.
– 8-15 мај: АТЛАС – МАРОКО
-16/17 мај: КОМОВИ Х.С.
– 16/17 мај: КАЊОНИНГ – ЦРНА ГОРА Г.Н.
– 16/17 мај: ЦРВЕНА ПЛОЧА В.Г.
– 22-25 мај: БЈЕЛАШНИЦА и НЕРЕТВА Н.Д.
– 30/31 мај: ПЛАТ Х.С.
– 30/31 мај: МЕДЕНИЦА (БИСТРА) Ј.С.
– ЕЗЕРО КОЗЈАК
– ЗА ДЕЦА: МАНАСТИР НИКОЛА ШИШЕВСКИ И.Д./Ј.А.
———————————————————————————————–
ЈУНИ
4-6 јуни: АТОС Г.Н.
4-8 јуни: МАГЛИЌ и ЗЕЛЕНГОРА Н.Д.
– 5/6/7 јуни: СТУДЕНЧИЦА, БИСТРА и ЛОПУШНИК В.Г.
– 20-21 јуни: КАМП СО ДЕЦА Х.С.
– 21 јуни: ПО ТРАСА НА ГАСОВОДОТ – клубска и републичка акција
– 27-29 јуни: ОЛИМП Н.Д.
– ЗА ДЕЦА: РЕГИОНАЛЕН КАМП – ЧЕПЛЕС И.Д./Ј.А.
————————————————————————————————-
ЈУЛИ
– 3-12 јули: ЕЛБРУС
– 4/5 јули: КОТА 2, КОТА 3 В.Г.
– 10.07. – 05.08. ЕКСПЕДИЦИЈА ЛЕНИН ПИК Х.С.
– 18-19 јули: ПРОКЛЕТИЈЕ Г.Н.
– 29.07. – 03.08. П И Н Д Н.Д.
– ЗА ДЕЦА: РЕПУБЛИЧКИ КАМП И.Д./Ј.А.
—————————————————————————————————
АВГУСТ
– 1-3 август: ДУРМИТОР и КАЊОНИНГ Г.Н.
– 21-30 август: КОРЧУЛА (Св. ИЛИЈА и трекинг) Н.Д.
– 28-30 август: ПРОКЛЕТИЈЕ Г.Н.
—————————————————————————————————
СЕПТЕМВРИ
– 4-8 септември: ПИРИН (БЕЗБОГ, ЏАНГАЛ, ВИХРЕН,) Х.С./Н.Д.
– 5-8 септември: ТРИГЛАВ и МАНГАРТ Г.Н.
– 12 септември: БЕЛОВИШКИ ВОДОПАД Д.Т.
– 12/13 септември: МИЛЕНКОВ КАМЕН Ј.С.
– 18-20 септември: МУСАЛА и МАЉОВИЦА Н.Д.
– ЗА ДЕЦА (СЦГ) И.Д./Ј.А.
—————————————————————————————————
ОКТОМВРИ
– 2-11 октомври: КАПАДОКИА (ЕРЏИАС ДАГ)
– 3 октомври: КИТКА Н.Д.
– 10 октомври: МУСИЦА (КРУШЕВО) Н.Д.
– 11 октомври: КРЧИН Х.С.
– 11-13 октомври: АТОС Г.Н.
– 17 октомври: ЗЛАТОВРВ (ТРЕСКАВЕЦ) Н.Д.
– 17/18 октомври: ЦРН КАМЕН (СЦГ) Ј.С.
– 17/18 октомври: ГОЛЕМ БРЗОВЕЦ и ТРЕСОНЕЧКИ КАЊОН В.Г.
– 23-25 октомври: СУБРА – VIA FERATA KOTOR
– ВРВ ЧИМБОРАЦО – EKVADOR и KOLUMBIA Г.Н.
– ЗА ДЕЦА – МАТКА И.Д./Ј.А.
—————————————————————————————————–
НОЕМВРИ
– 1 ноември: ВЛАСИНСКО ЕЗЕРО Д.Т.
– 6-8 ноември: КОЖУФ Н.Д.
– 8 ноември: БОРИСЛАВЕЦ Х.С.
– 13-15 ноември: РУЕН Н.Д.
– 14/15 ноември: ПЛАТ Х.С.
– 27-29 ноември: ВИТОША Н.Д.
– ЗА ДЕЦА – КУЧКОВО И.Д./Ј.А.
————————————————————————————————–
ДЕКЕМВРИ
– 8 декември: ЉУБОТЕН Х.С.
– 11-13 декември: ТИТОВ ВРВ
– ЗА ДЕЦА – ПАТЕКА ЗА ЏУЏИЊАТА (ВОДНО) И.Д./Ј.А.
————————————————————————————————–
ВОДАЧИ:
Н.Д. – Никола Доновски
Г.Н. – Горан Николоски
Х.С. – Христифор Сараќинов
Д.Т. – Дарко Трајковски
И.Д. – Ирена Диков
Ј.А. – Јовица Апостоловски
В.Г. – Велимир Граоркоски