ПСК Макпетрол, Скопје, ве поканува на Зимската Школа.

За сите членови на ПСК Макпетрол и заинтересирани планинари (почетници и искусни планинари).

Ви посакуваме среќни празници и секое добро во 2020.

Недела 12 јануари 2020

 • 07:00 – Поаѓање од Скопје кон Попова Шапка
 • 09:00 – 12:00 – Прв дел од обуката
 • 12:00 – 13:00 – Пауза
 • 13:00 – 15:30 – Втор дел од обуката
 • 16:30 – Поаѓање кон Скопје

ПРОГРАМА*

Прв дел од обуката

  • Движење низ снег.
  • Презентација на соодветни обувки и облека за зима.
  • Употреба на цепин.
  • Движење со дерези.
  • Движење со дрезги.
  • Изработка на зимско засолниште.
 • Втор дел од обуката
  • Спречување на падови со цепин и дерези.
  • Движење во наврска.
 •  *Се работи во групи, при што секој член од групата ќе го проба презентираното.

Потребна опрема

 • Лична опрема: облека и обувки соодветни на временските прилики, ранец, лична планинарска техничка опрема (појас, шлем, дерези, цепин, планинарски стапчиња, дрезги).
 • ПСД Макпетрол обезбедува дел од планинарската техничка опрема (појаси, шлемови, дерези, цепини, дрезги).

Цена за превоз: 400 денари

Пријавување: 7  јануари 2020 (понеделник)

Пријавување кај:

Горан Николоски – 070/200-506

Никола Доновски – 070/725-880

Стојан Хаџијевтимов – 078/315-213

И кај останатите планинарски водичи на ПСК Макпетрол.