Известување за членовите на ПСК Макпетрол и за оние кои сакаат да ни се придружат.

Копаоник е убава, питома планина и ски центар во Србија. Планирано е пешачење до врвот 2014м и по гребенот над ски патеките а за планинарите скијачи пружа можност за одржување на кондиционата подготвеност.

ПРОГРАМА:

24 јануари 2020 (петок) – Поаѓање од Скопје во 14часот. Пристигање на Копаоник. Организирано сместување. Ноќевање.

25 јануари 2020 (сабота) – Пешачење до Панчиќев врв 2014м и по гребенот над ски – патеките. Спуштање до централниот дел. Попладне враќање во смештајот. Ноќевање.

26 јануари 2020 (недела) – Пешачење до релејот Гобеља. Потоа спуштање до пл. дом Р’тањ.

Во 15 часот заминување за Скопје.

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ:  лична карта или пасош, планинарска книшка со маркица за 2019 / 2020 година, патничко осигурување.

ПОТРЕБНА ОПРЕМА:  топла зимска планинарска облека, планинарски кондури, стапчиња, камашни, капа, ракавици. Храна од ранец.

ТРОШОК:  за превоз и 2 ноќевања.

ПРИЈАВУВАЊЕ:  до 10 јануари 2020. Тел. 070 725 – 880, e-mail: nikola.donovski@gmail.com  

НАПОМЕНА:  асекој учесник во акцијата учествува на сопствена одговорност.  Сите учесници се должни да ги почитуваат наредбите и советите на водачот.  

ВОДАЧ: Никола Доновски.