Програма:

  • Петок, 16 август

Поаѓање од Скопје во 16 ч. Пристигнување во долината Гребаје во 22 ч.

Ноќевање во шатори (за тие што немаат шатори ќе можат да ги користат клупските).

  • Сабота, 17 август

5:30 – Искачување на Северен врв (2.460 м.) на Каранфили и на Очњак (2.185 м.). Ноќевање.

  • Недела, 18 август. Појадување, прошетка по блиската околина и поаѓање за Скопје.

Турата е кондиционо и технички многу тешка, затоа можат да се пријават само проверени планинари со искуство на карпа.

Храна: од ранец или во катунот (по желба).

Превоз: организиран со комбе

Задолжителна опрема:

Појас, кацига, сет за ферата. Останатата опрема во зависност од временските услови.

 

 

Водачи:

Елена Петковска    078 332 486

Петар Герасимов   070 330 765

 

Погледнете го извештајот од претходната акција на следниот линк:

ЛИНИЈА НА ЖИВОТ – КАРАНФИЛИ И ОЧЊАК

 

 

  • Организаторот има право да направи селекција на пријавените кандидати и да не дозволи учество на акцијата на пријавените за кои што смета дека не ги исполнуваат условите.
  • Учесниците во акцијата се должни да ги почитуваат насоките на водачите. Во спротивно самите се одговорни за несаканите последици.
  • Водачите имаат право да исклучат учесник/-ци на акцијата на почеток или во текот на акцијата доколку не ја поседуваат соодветната планинарска опрема и не ги почитуваат препораките на водачите.
  • Водачите го задржуваат правото за прекинување или промена на акцијата во зависност од врменските услови или некои други неприлики.