Поканети сме од ПСК Балкан од Белград да учествуваме на настанот Денови на планинарите на Србија. Овој настан го организира ПСК Балкан со подршка од Планинарскиот сојуз на Србија во рамките на 10 годишнината од основањето на ПСК Балкан. Поканети се клубови од соседните држави.

Место на одржување на настанот е село Мионица, кај водопадот Скакавац опкружено со планините Маљен и Субјел.

Оваа манифестација е погодна прилика за меѓусебно запознавање на планинарите низ учество во планинарски тури, планинарско ориентационо такмичење, планинско трчање, предавања и проекции, изложба на фотографии и секако убаво дружење со пригодна културно уметничка програма.

Линк за подетално запознавање со содржината на настанот:

http://pkbalkan.org/dani-planinara-srbije-14-do-16-6-2019/

 

П Р О Г Р А М А:

14 јуни 2019 (петок) – Во 14 часот поаѓање од жел.станица – паркинг пред Пошта 2. Релација Скопје – Ниш – Крагујевац – Љиг – Мионица. Пристигање околу 21 часот. Сместување. Ноќевање.

16 јуни 2019 (недела) – Во 15 часот заминување за Скопје.

 

ПОТРЕБНА ОПРЕМА:  Обична стандардна планинарска опрема, прилагодена на временските прилики.

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ: Лична карта. Планинарска книшка со маркица за 2019 година. Патничко осигурување.

ЦЕНА:  2.200 денари за превоз.

СМЕСТУВАЊЕ:  Во сопствен шатор, во домаќинства кои се бават со селски туризам или во хотел. При пријавување обавезно да се наведе видот на сместување.

ПРИЈАВУВАЊЕ:  На тел. 070 725-880,  на редовен состанок на клубот, на e-mail: nikola.donovski@gmail.com

ВОДАЧ:  Никола Доновски.