10 август, петок

  • 16:00 – поаѓање од Скопје кон Црна Гора. Сместување во долината Грбаја, Црна Гора.

11август, сабота

  • Искачување на Добра и Зла Колата 2354м. (највисок врв на Црна Гора)

12 август, недела

  • 06:00 – Лесно, неколккучасовно искачување на врвовите Попадија (2.057 м.), Талијанка (2.56 м.), Маја е Чан (1.879 м.) со прекрасен поглед на другите врвови на Проклетије.
  • 15:00 – тргнување кон Скопје.

  Опрема:

  • Планинарски чевли, патики, планинарски стапчиња, чадор за заштита од сонце.
  • Облека соодветна на времето.

 Пријавување до 7 август: Горан Николоски, 070/200-506, goran.nikoloski@t.mk