• Ферати на Мангарт (2.679 м.) и Триглав (2.864 м.), Словенија.
 • Ферата Мармолада, Пунта Пениа (3.342 м.) и Ферата Сентиеро Ивано Дибона, Кристалино Дампецо (3.008 м.), Италија.

23 јуни, сабота

 • Македонија – Словенија. Сместување во планинарски дом, Словенија.

24 јуни, недела

 • Ферата Словенечка насока – Мангарт (2.679 м.). Висинска разлика: D+700 м. Искачување: 3 ч.
 • Сместување во планинарски дом, Словенија.

25 јуни, понеделник

 • Праг – планинарски дом Кредарица – Мал Триглав (2.725 м.) – Триглав (2.864 м.). Висинска разлика: D+ 1900 м. Искачување: 7 часа. Сместување во планинарски дом, Словенија

26 јуни, вторник

 • Слегување од Кредарица – долина Крма – возење до Малга Чиапела, Доломити, Италија.
 • Сместување во Италија.

27 јуни, среда

 • Ферата Мармолада – Пунта Пениа (3342 м). Висинска разлика: D+1250 м. Искачување 5 часа.

28 јуни, четврток

 • Одмор,  посета на Болцано.

29 јуни, петок

 • Кристалино Дампецо (3008 м.) – ферата Сентиеро Ивано Дибона. Висинска разлика: D+1200 м. Искачување 4 часа.

30 јуни, сабота

 • Терме Чатеж. Пат до Скопје

Опрема:

 • Планинарски чизми, дерези.
 • Појас, шлем, сет за ферата.
 • Облека соодветна на времето.

Напомена: Искачувањето на врвови на Јулијските Алпи и на Доломитите е многу напорно и задолжителна е одлична физичка кондиција и употреба на техничката опрема за самообезбедување.

Пријавување до 18 јуни:

Горан Николоски, 070/200-506, goran.nikoloski@t.mk