25 август, сабота

  • 05:00 – поаѓање од Скопје кон Албанија. Сместување во долината Theth, Албанија.

26 август, недела

  • 06:00 – Премин Валбона (1.900 м.), водопад Theth

27 август, понеделник

  • 05:00 – Искачување на Маја Арапит (2.217 м.). Висинска разлика: 1.400 м.

28 август, вторник

  • 06:00 – Скадар, езеро Комани, Македонија

 

Опрема:

  • Планинарски чизми, планинарски стапчиња.
  • Облека соодветна на времето.

Напомена: Искачувањето на врвови на Проклетије е напорно и задолжителна е добра физичка кондиција.

Пријавување до 6 август: Горан Николоски, 070/200-506, goran.nikoloski@t.mk

 

Долина Theth , врв Maja e Harapit

 

Водопад Theth

 

Комани Езеро