1 август, среда

  • 15:00 – поаѓање од Скопје кон Црна Гора. Сместување во Жабљак.

2 август, четврток

  • 06:00 – Искачување на Боботов Кук (2.522 м.). Висинска разлика: D+700 м. Искачување: 4 ч

3 август, петок

  • 10:00 – Кањонинг, Кањон Невидио (времетраење 4 часа).

4 август, сабота

  • 09:00 – Ферата Котор.
  • 16:00 – Мавзолеј на Петар Петровиќ Његош, Ловќен, Цетиње

5 август, недела

  • 10:00 – Поаѓање кон Скопје преку Албанија.

 

Опрема:

  • Планинарски чизми, планинарски стапчиња.
  • Појас, шлем, сет за ферата.
  • Облека соодветна на времето.

Напомена: Искачувањето на врвови на Дурмитор и на ферати е многу напорно и задолжителна е одлична физичка кондиција и употреба на техничката опрема.

Пријавување до 20 јули: Горан Николоски, 070/200-506, goran.nikoloski@t.mk

 

Дурмитор

 

Кањон Невидио

 

Котор

 

Мавзолеј на Ловќен