21 септември, петок

  • 16:00 – поаѓање од Скопје кон Црна Гора. Сместување во катун и во шатори, долина Гребаја.

22 септември, сабота

  • 05:30 – Искачување на Северен врв (2.460 м.) на Каранфили и на Очњак (2.185 м.). Висинска разлика: D+2.100 м. Искачување: 7 ч. Сместување во катун и во шатори, долина Гребаја.

23 септември, недела

  • 12:00 – Поаѓање кон Скопје

 Опрема:

  • Планинарски чизми, планинарски стапчиња, шлем, појас, сет за ферата или 2 карабинери и помошно јаже со должина од 2,5 м. /дебелина 6-7 мм  (сопствена или клупска опрема).
  • Облека соодветна на времето.

Напомена: Искачувањето на врвови на Проклетије е напорно и потребна е добра физичка кондиција и употреба на техничка опрема.

Пријавување до 20 септември.
Горан Николоски, 070/200-506, goran.nikoloski@t.mk

Петар Герасимов, 070/330-765, pgerasimov2010@gmail.com

 

 

Северен Врв, Каранфили

 

 

Очњак