ПРОГРАМА:

10 јуни 2018 (недела) – Во 05ч. поаѓање од жел. Станица – паркинг пред Пошта 2. Превоз со минибус доколку има 8 заинтересирани по цена од 700 денари. Околу 8 часот пристигање во с.Горна Белица (1450м) и поаѓање кон врвот Црн камен 2258м. Денивелација околу 850м.

Категорија на патеката – средно тешка. Време на искачување околу 3 часа, за спуштање  околу 2.5 часа. Потребна е добра психофизичка подготвеност.

ПОТРЕБНА ОПРЕМА – пл. кондури, кабаница за дожд, стапчиња, облека според временските прилики.

ХРАНА ОД РАНЕЦ – потребна вода 1.5л.

ПРИЈАВУВАЊЕ – на редовниот состанок во среда 6 јуни 2018 во кафич БАРСЕЛОНА (кај бикот) или на тел. 076 274 742.

ВОДИЧ – Дарко Трајковски