ПРОГРАМА:

29 април 2018 (недела) – Поаѓање во 7ч од ж.станица – паркинг пред Пошта 2.  Превоз до с.Псача 537м.н.в. Отаму пешачење до врвот Лисец 1527м.н.в. Висинска разлика 990м. Дожина на патеката 12км. Категорија на патеката: средно тешка. Време на пешачење: искачување 3.5 часа, спуштање 3 часа.

ПОТРЕБНА ОПРЕМА – обична планинарска според временските услови.

ХРАНА ОД РАНЕЦ

ПРЕВОЗ – доколку има 8 заинтересирани со минибус по цена од 400ден. Во спротивно ќе се групираме со сопствени возила.

ПРИЈАВУВАЊЕ – до сабота наутро на тел. 076 274-742

ВОДИЧ – Дарко Трајковски