Еднодневна тура.

ПРОГРАМА:

28 јануари 2018 (недела) – Зборно место последна станица на автобус број 47 во с.Љубанци (кај игралиштето). Од транспортен центар автобусот број 47 поаѓа во 07:00 часот. Околу 07:45часот поаѓање на групата кон врвот Здравец 1540м.н.в. Висинска разлика 840м. Должина на патеката 5+5 = 10км. Патеката е средно тешка. Време на пешачење вкупно 5 часа (искачување + враќање).

ПОТРЕБНА ОПРЕМА – не е потребна посебна техничка опрема. Потребни се добри планинарски кондури и облека според временските услови, шише со вода и храна од ранец.

ПРИЈАВУВАЊЕ – на телефон  076 274-742, водич Дарко Трајковски