Програма:

  • Превоз: со сопствени возила. Собирно место: с. Гари во 7 часот на паркингот кај домот. За сите кои поаѓаат од Скопје, собирно место на бензиска на Макпетрол во Ѓорче во 5 часот.
  •  Облека и обувки според времнската прогноза
  •  Храна од ранец. Вода се полни на 15 мин. од излезот на селото
  • Пријавување: само за кондиционо спремни планинари, нема ограничување за број на учесници, кој дојде на собирното место, добредојде.

Турата е напорна. Должина во два правци 26 км. / 1700 м. висинска разлика.

 

Водачи:

Петар Герасимов, тел: 070 330 765

Тодор Ивановски, тел: 070 368 525