Најави за акции кои следат

23 Април, Калин Камен (1.884 мнв)-Царев Врв (2.085 мнв), од Манастирот Св. Јоаким Осоговски

Недела, 23 април 2017 05:00 – Поаѓање од Скопје. 07:00 – Пристигнување до викендиците над Манастирот Св. Јоаким Осоговски. Искачување кон врвот Калин Камен на 1.884 мнв. Висинска разлика 600 м, патека во должина од 5 км., време од 1:30 до 2 часа. Оваа тура е... read more

18 јуни Љуботен (2.498 м.), Шар Планина, од Косово

Недела, 18 јуни 2017 06:00 – Поаѓање од Скопје. 07:30 – пристигнување во Косово. Искачување кон Љуботен. Висинска разлика D+ 1100 м. Искачување: 3:30 часа. 15:00 – Поаѓање кон Скопје. Цена: 600 денари. Потребна опрема Лична опрема: облека и обувки соодветни на... read more

22 – 26 јуни Атос (2.033 м.), Света Гора, Грција

22 јуни, четвтрок 07:00 – Скопје – Уранополис, Грција. Преспивање во хотел. 23 јуни, петок Искачување на Атос (2.033 м.). Преспивање во црквичката Панагиа (1.500 м.) 24 јуни, сабота. Посета на скит Продромос и Манастирот Голема Лавра Преспивање во Манастирот Голема... read more

Повеќедневни акции

11-21 мај 2017 МАРОКО – Висок АТЛАС (Jabal Toubkal 4167m)

И З В Е С Т У В А Њ Е :  до 20 јануари 2017 групата веќе брои 36 учесници, точно колку е направена резервацијата за сместување. Сите наредни пријавени ги повикувам да се јават што поскоро и да уплатат макар 100 евра аконтација за да покажат дека се сериозно... read more

Извештаи од изминати акции

Бориславец

Бориславец

Тргнавме со две комбиња и со неколку коли во 5.30 од бензинската пумпа на Макпетрол на излезот од Скопје,  а во Ново Село бевме некаде пред  7 часот. На стартот во Ново Село, беа подготвени да тргнат вкупно 34 учесници.  Излезот од Ново Село   По излезот од... read more
Коритник – срамежливиот убавец :: 10-12 февруари 2017

Коритник – срамежливиот убавец :: 10-12 февруари 2017

[Акција одржана од 10 до 12 февруари 2017 година – 15 учесници] Зошто срамежливиот убавец. Идејата за името произлезе од раскажувањето на Реџо – еден од нашите пријатели – водачи од Призрен – кажа дека бил на врвот повеќе пати ама времето се... read more
Козјак, Ножот

Козјак, Ножот

Козјак е многу чест топоним на територијата на Македонија и пошироко. Овој запис се однесува на акцијата што се одржа на највисокиот врв (1750 м.н.в.) на планината Бабуна, кој го носи тоа име. Акцијата однапред беше планирана како зимска, но високите температури на... read more